95 godina inovacija!
1. rujna 2016. ELAC je proslavio  90. obljetnicu postojanja. Predstavljane su nove serije zvučnika Debut i Uni-Fi, kao i Discovery Music Streamer,  integrirano pojačalo iz serije EA i  vrhunski high end zvučnik Concentro.  ELAC se ovim novim proizvodima pozicionirao za budućnost! 

U svijetu brendova, proizvoda i trendova koji se stalno mijenjaju, ELAC se oslanja na svoje nasljeđe s vizijom da pomakne razmišljanje izvan sadašnjosti. Ovo je ELAC, utemeljen na predanosti stvaranju najboljeg zvuka na svijetu. Započelo je 1. rujna 1926. godine u Kielu u Njemačkoj, kada je osnovana tvrtka Electroacustic GmbH koja se usredotočila na razvoj sonarne tehnologije i istraživanje signalnih i zvučnih kanala u zraku i vodi.

ELAC-ova strast prema glazbi i fascinacija zvukom uslijedili su s njihovim prvim potrošačkim audio proizvodom, gramofonom PW1 1948. ELAC je nastavio voditi rastuću audio industriju s inovativnim gramofonima i elektronikom. Tijekom 1970-ih i 1980-ih svaki ozbiljniji ljubitelj glazbe imao je visokokvalitetni gramofon, a rijetki sretnici posjedovali su ELAC, okosnicu najboljih zvučnih sustava.

Do 1984. ELAC je počeo dizajnirati zvučnike u suradnji s AXIOM stručnjacima za elektroakustičke zvučnike. Godinu dana kasnije, ELAC-ov novorazvijeni 4Pi višesmjerni visokotonac, pokretač koji kombinira prošireni raspon sa širokom disperzijom, donoseći pravi “high end” vrhunskom zvuku. Okrenuo je svijet slušanja na svoje kolektivno uho i lansirao ELAC u društvo najelitnijih proizvođača zvučnika.

ELAC i inovacija idu ruku pod ruku, a 1993. ELAC je predstavio JET visokotonac sa presavijenom vrpcom. S proširenim frekvencijskim odzivom do 35 kHz, JET visokotonac dokazao je da pogon čiji odziv nadilazi granice ljudskog sluha zvuči bolje u cijelom rasponu. JET je neprestano usavršavan i danas se koristi u kućnim i drugim aplikacijama.

ELAC zvučne kutije koje možete poslušati u našem SHOW ROOM-u!

Radnim danom od 17-19 sati i subotom od 10-13h – možete dogovorite sastanak i poslušati ProAc zvučne kutije u našem prostoru: 
HD-multimedia  – Trg J.J. Strossmayera 5, HR-10000 Zagreb. tel:.+385 99 806 0160
ELAC
owner

Elac BS 312

ELAC BS312 – “ELAC statement” polične kutije izrađene od aluminija | Stanje 10 / 10 | Sniženo 40%| Redovita cijena €1.820 | Ponuda €1.099 | Garancija 2 godina.

Read More »
ELAC
owner

Elac Adante AF61

Demo primjerak | Stanje – potpuno ispravno bez oštećenja – 9 / 10 | Sniženo 70% | Redovita cijena €5’900 | Ponuda €1’825 | Garancija 3 mjeseca.

Read More »
Scroll to Top