Previous slide
Next slide

Graham Audio – originalni “BBC” zvuk

Graham Audio je britanska tvrtka u obiteljskom vlasništvu sa sjedištem u Newton Abbotu, malom tržišnom gradu u Devonu, jugozapadna Engleska. Strastveni smo oko visokokvalitetnog zvuka i vjerujemo da klasični dizajni BBC-jevih zvučnika nude razine neutralnosti, transparentnosti i realizma koje je danas teško naći drugdje. Korištenjem suvremenih komponenti i proizvodnih tehnika uspjeli smo maksimizirati izvedbu dok smo ostali vjerni izvornom dizajnu.

Možda smo mali, ali ponosni smo što radimo s nekima od najboljih talenata u industriji, uključujući Dereka Hughesa (otvori youtube video o Dereku Huges-u – glavnom konstruktoru u Graham Audio) i Volt Loudspeakers. Naši sustavi zvučnika dostupni su u cijelom svijetu iz pažljivo odabranih prodajnih mjesta koja imaju punu demonstraciju, te će vas podržati u procesu odabira i postavljanja.

Svi zvučnici se ručno sklapaju na licu mjesta. Jedna osoba odgovorna je za svaki korak proizvodnje, što uključuje testiranje i audiciju. Druga osoba dvaput provjerava dovršeni proizvod, ponavljajući testiranje kao nešto naravno i spremajući rezultate za buduću upotrebu. Kao dio postupka testiranja, svi gotovi zvučnici se uspoređuju s našim glavnim referentnim uzorcima kako bi se osigurala potpuna dosljednost.

Povijest tvrtke
Tvrtku je osnovao Paul Graham, koji je proveo više od 20 godina radeći u svim područjima profesionalnog zvuka, uključujući industriju snimanja i emitiranja, te zvuk uživo i izvedbu. Od svih različitih pristupa, Paul je uvijek favorizirao “BBC zvuk” i za profesionalne i za osobne primjene, ali se bojao da će mnogi dizajni biti zauvijek izgubljeni jer su jedan po jedan preživjeli primjeri postupno propadali nakon mnogih klasičnih desetljeća rada. Nekoliko slučajnih sastanaka i nekoliko dugih razgovora kasnije, odlučeno je da je jedini način da se očuva ovo nasljeđe bio da se zatraži odobrenje BBC-a da ih sam izgradim.

Na sreću, naš debitantski zvučnik – BBC LS5/9 – toplo su prihvatili recenzenti i vlasnici, a BBC LS5/8 i BBC LS3/5 bili su jednako uspješni. Osim toga, naš asortiman prilagođenih zvučnika uključuje pasivni monitor velike snage i visoke kvalitete koji je primarno namijenjen živom zvuku (SYSTEM3D ) – a iz tog istraživačkog programa rođen je samostojeći VOTU . Chartwell LS6 nalazi se između LS3/5 i LS5/9 i nije odstupao od tih modela u smislu dinamike i glazbenog uvida. A LS5/5 predstavlja uvođenje – za što vjerujemo da je prvi ikada – učitavanje utoradomaćem hifi tržištu. Ovu je značajku naširoko koristio BBC za poboljšanje izvanosovinskog odziva velikih pogonskih jedinica, što rezultira glatkijim odzivom snage što olakšava smještaj velikih zvučnika u tipičnom domaćem okruženju.

Graham Audio 

CJENIK PROIZVODA

RECENZIJE PROIZVODA

KATALOG PROIZVODA

Novosti

Web shop:     LS3   LS6   LS8/1

Graham zvučne kutije koje možete poslušati u našem SHOW ROOM-u!

Radnim danom od 17-19 sati i subotom od 10-13h – dogovorite sastanak i doživite Graham zvučne kutije u našem prostoru: 
HD-multimedia  – Trg J.J. Strossmayera 5, HR-10000 Zagreb. tel:.+385 99 806 0160
Scroll to Top