Previous slide
Next slide

Lavardin Technologies stvara vrhunska audio pojačala koristeći revolucionarni dizajn koji značajno smanjuju izobličenja nastala memorijskim efektom u poluvodiču.  

Dani memorijski efekt uočio je i opisao Lavardinov konstruktor Gerard Perrot te ga je opisao na slijedeći način: „Tok elektrona u čvrstoj tvari posebno u poluvodičkim elementima, stvara nova stanja u poluvodiču koja nadalje stvaraju efekt memorije i izazivaju promjene u budućem toku elektrona odnosno struje“.

Istraživanje o efektu memorije potaknuto je pitanjem: zašto cijevna pojačala (s elektronkama) zvuče drugačije od tranzistorskih? Uočena je činjenica da elektroni u elektronkama putuju vakumom, dok u tranzistorskom pojačalu elektroni putuju kroz čvrstu tvar što govori da je memorijski efekt značajniji u čvrstoj tvari, nego u vakumu.  U nastavku istraživanja utvrđeno je da tek dobro konstruirana cijevna pojačala smanjuju memorijski efekt za oko 10 puta. U konačnici Gerard je konstruirao tranzistorske sklopove u kojima je smanjio memorijski efekt za više od 100 puta.

Rezultati ovih inovacija su Lavardin pojačala. 

Mnogi koji su prvi put doživili Lavardin pojačalo mogli su zaključili slijedeće: Reprodukcija glazba zvuči prirodno, jasno, brzo i glatko i bez imalo prizvuka „mehanički“ ili „grubo“ .  

Lavardin zasigurno stvara bezvremensku generaciju audio uređaja visoke kvalitete. 

Inovacija, istinska vrijednost i izgradnja povjerenja su osnovne smjernice tvrtke Lavardin Technologies.

Doživite Lavardine uređaje u našem SHOW ROOM-u!

Radnim danom od 17-19 sati i subotom od 10-13h – možete dogovorite sastanak i poslušati ITx i ISx u našem prostoru: 
HD-multimedia  – Trg J.J. Strossmayera 5, HR-10000 Zagreb. tel:.+385 99 806 0160
Scroll to Top